Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

GO! De Kruipuit stelde bouwplannen voor

De site van GO! De Kruipuit krijgt met zijn nieuwbouw een volledig nieuw uitzicht.

Op de drukbezochte kerstmarkt van vorige week stelde GO! De Kruipuit de plannen voor zijn nieuwbouw voor. Het is de bedoeling dat de oude gebouwen en het paviljoen met kleuterklassen worden gesloopt. In de plaats komt een nieuw complex.

In 2008 drong de toenmalige gemeenteschool De Kruipuit er bij de gemeente op aan om óf grondige renovatiewerken uit te voeren aan de oudste gebouwen óf deze te vervangen door nieuwbouw. Het duurde tot 2011 voor het plan voor de nieuwbouw werd ingediend. Toen de gemeente vorig jaar onderhandelde met het gemeenschapsonderwijs over de overdracht van de school aan het GO! werd in de overnamevoorwaarden opgenomen dat na de overname de plannen voor de nieuwbouw zouden worden voortgezet.

“Wij zijn een kleine school (170 leerlingen) met een eigen karakter en willen dat ook na de nieuwbouw zo blijven. Tijdens de opmaak van de plannen voor de nieuwbouw werden alle betrokkenen geïnformeerd over de richting die de school met de nieuwbouw uitging. De plannen zijn nu zo concreet dat wij ze tijdens onze kerstmarkt konden voorstellen”, legde directeur Manu Buysse ons uit.

Bij het opmaken van de plannen was ook de groene omgeving rond de school belangrijk. De school is in Vlaanderen een voorbeeld voor lesgeven in openlucht.

Nieuw uitzicht
“De school krijgt een nieuw groen uitzicht. De oudste gebouwen en het paviljoen waar nu kleuterklassen in ondergebracht zijn, gaan tegen de vlakte en ook de speelplaats van de kleuters en de parking naast de school verdwijnen. Er komt een ruime nieuwbouw waarin op het gelijkvloers plaats is voor de kleuterklassen, een polyvalente zaal, het secretariaat, keuken, sanitair blok en bergruimte. Op de eerste verdieping komt een leraarskamer met een ruim terras. Als de weersomstandigheden het toelaten kunnen wij op het terras vergaderen”, ging directeur Manu Buysse verder.

Timing
De plannen zijn klaar, maar moeten nu nog hun administratieve weg afleggen. De kosten voor het project worden op 1,8 miljoen euro geraamd. Bij GO! De Kruipuit hoopt men dat de werken in het najaar van 2023 kunnen beginnen. In de eerste fase worden de oude gebouwen en het paviljoen afgebroken. De kleuters zullen tijdens de duur van de werken in containerklassen worden ondergebracht. Verwacht wordt dat zij daar twee schooljaren zullen blijven voordat ze naar hun nieuwe lokalen kunnen verhuizen.