De jaarlijkse herdenking van het einde van WO I op 11 november staat dit jaar ook in het teken van 100 jaar Graf van de Onbekende Soldaat. In het kader van “Gathering of the Soil” werd aarde van een van de militaire begraafplaatsen in België tijdens die plechtigheid bijgezet op het graf van de Onbekende Soldaat aan de congreskolom in Brussel.
In 1922 werd op vijf militaire begraafplaatsen in België een doodskist opgegraven van een soldaat die sneuvelde tijdens WO I en van wie de naam en rang onbekend waren.
Net als 100 jaar geleden werd dit jaar tussen 7 en 9 november tijdens een herdenkingsplechtigheid op vijf militaire begraafplaatsen (Lier, Maldegem, Luik, Namen en Keien) een kleine hoeveelheid aarde in een urne gedaan. Net als in 1922 de doodskisten werden ook nu de vijf urnen tegen 10 november naar een militaire begraafplaats in Brugge gebracht.
Omdat er tijdens WOI ook veel buitenlandse soldaten sneuvelden werd de urne van Maldegem voor haar vertrek naar Brugge eerst voor een korte plechtigheid overgebracht naar het Canadees Kerkhof in Adegem.
In 1922 werd Raymond Haesebrouck, die tijdens WO I bij een poging om een gewonde krijgsmakker te redden zwaargewond werd (blind en 42 granaatscherven in zijn lichaam), uitgenodigd om met zijn blindenstok een van de vijf kisten aan te duiden die op 11 november naar Brussel zou worden gebracht om tijdens de herdenkingsplechtigheid bijgezet te worden aan de Congreskolom.
Dit jaar duidde een van de nazaten van Raymond Haesebrouck met zijn blindenstok de urne aan die op 11 november werd bijgezet aan het graf van de Onbekende Soldaat in Brussel. De aarde in de overige vier urnen werd, in tegenstelling met wat in de perstekst stond, op 11 november uitgestrooid op het kerkhof in Oostkamp, waar Raymond Haesebrouck begraven is.