Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Niet in Kleit, maar in Adegem blijft er een mis tijdens het weekend

Na de op pensioenstelling van de pastoor van Waarschoot blijven er in het dekenaat Eeklo nog slechts twee vaste geestelijken over om in de gereorganiseerde parochies de eredienst te verzorgen. In Maldegem zullen er tijdens het weekend nog twee erediensten blijven. Een van die erediensten zal niet in Kleit maar in Adegem doorgaan.

De afgelopen maanden is er in de gemeenten gewerkt aan een nieuw kerkenbeleidsplan. Voor het dekenaat Eeklo was dat kerkenbeleidsplan klaar. Volgens dat plan zouden er in de Maldegemse parochie tijdens het weekend nog slechts twee erediensten zijn. Naast een eucharistieviering in de St.-Barbarakerk in Maldegem zou er ook nog een mis in Kleit komen. Voor parochiaal Adegem betekende dit de sluiting van de Sint-Adrianuskerk.

Nieuwe regeling
Door de op pensioenstelling van de pastoor van Waarschoot werd het voorstel van kerkenbeleidsplan naar de vuilbak verwezen en moet er een nieuwe regeling komen voor het verzorgen van de erediensten.

Uit berichten op de website van de parochie Lievegem blijkt dat de tweede eucharistieviering in Maldegem niet in Kleit maar in de Sint Adrianuskerk in Adegem zal doorgaan. Dat heeft voor gevolg dat er in de toekomst geen eucharistievieringen meer zullen zijn in Kleit, waardoor er voor de kerk in Kleit een nieuwe toekomst moet gezocht worden. De Adegemse kerk blijft zolang de nieuwe regeling geldt verder open.

Ondertussen heeft de Maldegemse gemeenteraad op één stem na een gunstig advies uitgebracht om alle kerkfabrieken in onze gemeente onder een koepel te brengen.