Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Meedenken over de toekomst van de kerk van Middelburg

In 2017 keurden het centraal kerkbestuur, de bisschop en het gemeentebestuur het nieuwe kerkenbeleidsplan voor Maldegem goed. In dat nieuwe beleidsplan staat dat er nog slechts twee kerken voor de reguliere erediensten zullen openblijven. Aanvankelijk waren dat de Sint-Barbarakerk en de kerk in Kleit.

Omdat er ook in het Dekenaat Eeklo steeds minder priesters beschikbaar zijn, is het kerkenbeleidsplan recent aangepast: in plaats van de kerk in Kleit, is het de kerk in Adegem die openblijft voor reguliere erediensten.

De kerk van Donk is al op weg naar een nieuwe bestemming. Over de nieuwe eigenaar en de toekomst van de Donkse kerk zal er eind deze maand meer nieuws zijn. Ook voor de kerk in Middelburg wordt een nieuwe bestemming gezocht. Er doen al geruchten over ideeën voor de toekomst van de Middelburgse kerk de ronde.

“Wij willen iedereen die zich bij deze kerk betrokken voelt de kans geven om mee te praten over de toekomst. Daarom starten wij een toekomsttraject voor de Middelburgse kerk. De eerste vergadering gaat door in de kerk op dinsdag 24 oktober om 19 uur”, vertelde schepen Annelies Lammertyn. Wie wil deelnemen aan deze bijeenkomst kan zich inschrijven via www.Maldegem.be. Een tweede bijeenkomst is voorzien op dinsdag 28 november.