Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Den Hoogen Pad verdwijnt als het nieuw cultureel centrum verschijnt

Nieuwbouw zal Den Hoogen Pad vervangen

Goed nieuws voor de organisaties die gebruik maken van Den Hoogen Pad: de gemeente heeft afgezien van de geplande renovatie. In de plaats komt er een nieuw cultureel centrum op dezelfde site. Pas als de nieuwbouw klaar is, verdwijnt het huidige gebouw.

Zowel het vorige als het huidige schepencollege hadden in hun meerjarenplanning de renovatie van Den Hoogen Pad ingeschreven. Het vorige gemeentebestuur had al een ontwerp voor de renovatie. Toen in februari van vorig jaar het nieuwe schepencollege werd geïnstalleerd, werd besloten om eerst overleg te plegen met het sociaal-cultureel werkveld, alvorens aan de plannen van de renovatie van Den Hoogen Pad verder te werken.

Voorstellen
“Uit dat overleg zijn zoveel voorstellen voor de nieuwbouw en voor de aanpassing van het bestaande gebouw gekomen, dat wij aan het studiebureau hebben gevraagd om na te gaan wat het zou kosten om het ontwerp aan te passen, rekening houdend met zoveel als mogelijk van de gevraagde aanpassingen. Bij de berekening van het kostenplaatje moest niet alleen de stijging van de prijzen van materialen in aanmerking worden genomen, maar ook de huidige wetgeving op de culturele centra die voor extra uitgaven zorgt.

Nieuwbouw
“Toen wij het geraamde kostenplaatje zagen, hebben wij ons afgevraagd of wij niet beter voor een volledige nieuwbouw konden kiezen. Op de site van Den Hoogen Pad is er voldoende ruimte voor de bouw van een nieuw cultureel centrum. Dat nieuw cultureel centrum kan voldoen aan alle wettelijke normen en aan de verwachtingen van de sociaal-culturele verenigingen”, merkte burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) op.

Door te kiezen voor nieuwbouw zal Adegem geen jaar zonder cultureel centrum zitten. Den Hoogen Pad zal pas worden gesloopt als het nieuw cultureel centrum klaar is.