Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Een zorgeloze schooltijd voor 272 kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen

Om te voorkomen dat ook in onze gemeente kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen het moeilijk krijgen om een degelijke opvoeding te krijgen heeft de gemeente drie jaar geleden het project ‘AanZet in Maldegem’ gestart.

Zowel inwoners, organisaties als bedrijven kunnen met AanZet een kind of jongere in armoede financieel ‘adopteren’ met een gift van 300 Euro per schooljaar. Dat budget gaat naar schoolkosten en -maaltijden, noodzakelijke kledij en andere essentiële kosten.

Vorig schooljaar zorgden 29 sponsors ervoor dat er 30950 Euro in het fonds van AanZet kwam. De gemeente zelf voorzag 79.517,81 Euro voor het fonds. Daarmee konden 272 kinderen en jongeren geholpen worden.

Het grootste deel van dat fonfds ging vorig schooljaar naar: schoolkosten (55.77 Euro), kledij en schoenen (26.326 Euro), medische en verzorgingskosten (9.303 Euro) en vrijetijdsbesteding (7.028 Euro).

Andere tussenkomsten waren er voor multimedia en vrijetijds-vervoerskosten en opvang en huiswerk.

Wil je als organisatie, bedrijf of burger één of meer kinderen een financieel duwtje in de rug geven voor schooljaar 2023-2024, neem dan contact op met www.maldegem.be/aanzet.