Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Kurk dreef boven het kunstgras

Vorige week konden wij aankondigen dat de voetbalvelden met kunstgras bij KSVK Maldegem en FC Kleit gebruiksklaar waren.

Onze ‘Gazedde’ was nog maar pas verschenen toen wij er opmerkzaam op gemaakt werden dat het A terrein van KSK Maldegem niet bespeelbaar was omdat het kurk dat in het kunstgras was aangebracht boven het gras dreef. Dat werd ons ook bevestigd door schepen Danny Vannevel (N-VA) en KSVK-voorzitter Kiran Van Landschoot.

“Door de overvloedige regen van de voorbije dagen kon het water niet snel genoeg worden afgevoerd, daardoor werd het kurk door het water dat op het gras bleef staan naar boven geduwd. Wij hebben een extra afvoerbuis naar de wadi naast het terrein gelegd en het kurk is ondertussen ook terug in het kunstgras gedreven”, legde schepen Vannevel uit.

“Op de sociale media werd het probleem opgeblazen. Wie met een beschuldigden vinger naar de aannemer en/of de gemeente wees vergat er wel bij te vermelden dat ook Kleit, Sint Laureins en Knokke met hetzelfde probleem te maken kregen”, liet voorzitter Van Landschoot ons weten.