Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Louis De Roo is de nieuwe culturele ambassadeur van Maldegem

De komende drie jaar mag Adegemnaar Louis De Roo (27) zich culturele ambassadeur van Maldegem noemen. Het is niet de eerste trofee die de jonge Adegemse singer-songwriter in ontvangst mocht nemen.

Om de drie jaar reikt de Maldegemse cultuuradviesraad de titel van Culturele Ambassadeur uit aan iemand die omwille van zijn deskundigheid en/of artistiek talent de naam van Maldegem uitdraagt tot ver buiten de gemeentegrenzen. Eerder viel deze eer te beurt aan Isolde Lasoen, Karen Willems, Patrick De Spiegelaere, Guido van Heulendonk en Lucien Posman. Donderdagavond werd deze eretitel in Den Hoogen Pad toegekend aan Louis De Roo.

Prijzen
Dat Louis De Roo uit het goede muziekhout gesneden was bleek al vlug: reeds op zijn veertiende behaalde hij de publieksprijs op de talentenwedstrijd Kunstbende.

Hij deed mee aan The Voice en tussen 2015 en 2019 studeerde hij songwriting en productie aan het LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) – mede opgericht door Paul McCartney – waar hij van de grootmeester zelve songwriting classes en feedback heeft gekregen.

Nadat hij in 2022 de publieksprijs op Humo’s Rock Rally won, werd hij begin 2023 met zijn singer-songwriterproject Isaac Roux gekroond tot één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting, de jaarlijkse wedstrijd van radiozender Studio Brussel.

Deze adelbrieven waren voor de Maldegemse cultuuradviesraad ruim voldoende om Louis De Roo de titel van Culturele Ambassadeur toe te kennen.