Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

We bestaan 20 jaar!

Tot onze tevredenheid hebben de afgelopen 20 jaar honderden mensen regelmatig of occasioneel de weg naar “De Week van Pol Veirman” gevonden. Met www.adegem.be, waarvan De Week van Pol Veirman deel uitmaakt, zijn wij erin geslaagd om Adegem op de digitale wereldkaart te zetten.

Adegem.net, dat sedert vorig jaar adegem.be werd, is 21 jaar geleden ontstaan toen Geert De Baets en Marnix Van de Kerckhove, zonder van elkaar af te weten, hun opzoekingen naar hun stamboom op internet zetten. De twee Adegemnaren besloten om de krachten te bundelen om hun Adegem een plaatsje in de digitale wereld te geven. Het tweetal kreeg al snel versterking van David Storm die met zijn nieuws over den boerenstiel en de Adegemse bezienswaardigheden de site nog aantrekkelijker maakte.

Het was in het voorjaar van 2003 dat Geert mij een eerste maal aansprak om als persmedewerker wekelijks een rubriek op adegem.net te verzorgen. Toen heb ik de boot nog afgehouden. Toen Geert in het najaar van datzelfde jaar zijn vraag herhaalde kwamen wij overeen dat wij het voor een maand zouden proberen.

Eind november 2003 verscheen de eerste editie van De week van Pol Veirman op de site. Voor foto’s en backgroundinformatie kon ik rekenen op de medewerking van Marnix, en Geert en David zorgden ervoor dat de teksten en foto’s aantrekkelijk op de website kwamen. Na de proefmaand zijn wij zonder woorden verdergegaan met ons project.

We zijn nu 20 jaar verder en dankzij de medewerking van John Maenhout en Gothard De Coninck is de site nog aantrekkelijker geworden. Dat de site bekend is tot ver buiten de gemeente- en landsgrenzen blijkt uit de reacties die wij in de loop der jaren hebben binnengekregen.

Dat adegem.be na 20 jaar nog altijd zonder subsidies of sponsoring op internet schittert is te danken aan de belangeloze inzet van de mensen die bij Adegem.be betrokken zijn.