Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Rapport van de voetbalploegen

Dit weekend spelen we de laatste wedstrijd van de heenronde. Voor drie van de vier Maldegemse ploegen is het rapport goed. Enkel FC Kleit krijgt momenteel een onvoldoende: die ploeg staat momenteel in 1ste provinciale op de laatste plaats.

Over KVK Adegem valt niets meer te zeggen, die is opgegaan in KSVK Maldegem en alle Adegemse voetballertjes moeten nu voor hun trainingen en wedstrijden naar Maldegem.

Kleit promoveerde vorig seizoen naar 1ste provinciale en zijn spelstijl was bij de ploegen in die reeks nog niet gekend. Met twee snelle vleugelaanvallers en een solide verdediging was Kleit vorig seizoen op het einde van de heenronde al bijna zeker van het behoud.

Dit seizoen hebben de andere ploegen hun lesje geleerd en worden de vleugelspelers beter bewaakt. Daardoor is de scoringsmachine van vorig seizoen grotendeels stilgevallen. Trainer Wim Roels, die na dit seizoen afscheid neemt van Kleit, zal voor de 2de ronde uit een ander tactisch vaatje moeten tappen om het tij te doen keren.

Het valt ook op dat de ploeg het op het einde van een wedstrijd moeilijk heeft om een goed resultaat vast te houden. Maar toch blijven wij ervan overtuigd dat Kleit zich met zijn inzet uit zijn moeilijke positie kan redden.

In 2de provinciale A startte KSVK Maldegem onder een moeilijk gesternte aan de competitie. Wegens de aanleg van het kunstgras was zijn A-terrein de eerste maanden niet beschikbaar. Daarbij begon de ploeg met een grote gekwetstenboeg aan de competitie. Het was voor de trainer ieder week puzzelen om een volwaardige ploeg aan de aftrap te krijgen. Er gingen punten verloren die in normale omstandigheden bij de ploeg zouden blijven.

Het A-terrein is ondertussen beschikbaar en ook de gekwetstenboeg is bijna leeggelopen. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat de ploeg meer slagkracht heeft en dat resulteert in betere resultaten. Met een doelpunt in het slot van de wedstrijd nam KSVK de 3 punten mee uit Poesele en komt nu op de 8ste plaats. Het kan nog beter.

VK Akkers Middelburg miste vorig seizoen in de eindronde de promotie naar 3de provinciale A. Lang heeft het bestuur bij deze gemiste kans niet stilgestaan: er werd uitgekeken naar versterking en dit seizoen gaan ze opnieuw voor de promotie.

De ploeg staat nu met zijn 30 punten op de 3de plaats. Jammer dat er enkele belangrijke punten verloren gingen. Het is nu aan zowel het bestuur, de trainer als de spelers om de goede flow aan te houden tot op het moment dat de prijzen worden gedeeld.

Nadat in dezelfde reeks Excelsior Donk het een seizoen met volledig eigen spelers heeft geprobeerd werd na dit leerrijk seizoen het geweer van schouder verwisseld. Het bestuur werd uitgebreid en er kwam ook een pak jong talent bij. De ploeg staat nu met zijn 21 punten op de 8ste plaats en dat hoeft nog niet het einde van het verhaal te zijn.