Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Bij de sterretjesweide staat nu ook een sterretjesboom

Op zondag 10 december was het wereldlichtjesdag. Op die dag worden op veel plaatsen in de wereld brandende kaarsjes gezet ter nagedachtenis van overleden kindjes.

De gemeente Maldegem had die dag aan de sterretjesweide op het Adegems kerkhof een herdenkingsplechtigheid georganiseerd ter ere van alle kindjes die door hun vroeg overlijden de kans niet hebben gekregen om zich in het leven te bewijzen.

Verschillende families kwamen ondanks de slechte weersomstandigheden naar de plechtigheid, die omwille van het slechte weer in de Adegemse kerk werd gehouden. Enkel voor de inhuldiging van de sterretjesboom, die nu vóór de sterretjesweide staat, verplaatsten de aanwezigen zich naar het kerkhof.

Tijdens de plechtigheid werden ook de sterretjesweide en de sterretjesboom in Maldegem aangekondigd.

De gemeente heeft nu ook een sterrenregister voor stilgeboren kinderen geopend. Voor de registratie van een stilgeboren kindje hoeven de ouders of familie zich niet naar de Burgerlijke Stand te begeven: zij kunnen de aangifte doen via www.maldegem.be/sterrenregister.

Korte tijd nadat het sterrenkindje is opgenomen in het sterrenregister krijgen de ouders van het sterrenkindje van de gemeente een lintje met daarop de naam die zij aan hun sterrenkindje gegeven hebben. Dat lintje kunnen zij dan ophangen in een van de sterretjesbomen in de gemeente.