Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Meer mogelijkheden met offroad-rolstoelen

Voor mensen die te voet of met hun rolstoel moeilijk of niet door een bos, park of over onverharde paden en wegen kunnen wandelen of rollen, zijn er in het Meetjesland nu offroad-rolstoelen die hen die mogelijkheid wel bieden.

Voor heel wat mensen met een beperking is het moeilijk of onmogelijk om wandelend van de natuur te genieten omdat de onverharde wandelpaden of hobbelige wegen het wandelen of rollen onmogelijk maken. Natuurpunt en Partners Meetjesland reikt die mensen een helpende hand.

Leader project
Enkele jaren terug vroeg de Europese Commissie besturen en organisaties om projecten in te dienen die de natuur en de mensen dichter bij elkaar brengen. De Europese Commissie heeft het project dat door Natuurpunt en Partners Meetjesland werd ingediend goedgekeurd en zorgt voor de nodige ondersteuning.

“Samen met vzw De Vierklaver en Rotary Maldegem hebben wij het project uitgewerkt. Wij hebben twee offroad-rolstoelen aangekocht die door mensen met een beperking kunnen gebruikt worden om te kunnen genieten van een wandeling in een bos, park of zelfs op plaatsen met onverharde of hobbelige wegen.

Huren
De twee offroad-rolstoelen zijn geleverd en staan bij vzw De Vierklaver in Adegem. Bijzonder aan deze rolstoelen zijn de dikke banden met grote noppen en het derde wiel. Die bijzonderheden zorgen ervoor dat zij gemakkelijker over onverharde wegen of kleine hindernissen kunnen rijden”, legde Frederik Lapeirre van Natuurpunt en Partners Meetjesland uit.

Het waren de bewoners van vzw De Vierklaver die als eerste met de offroad-rolstoelen de natuur introkken. Zij vonden het heerlijk.

Iedereen met een beperking kan bij De Vierklaver in Adegem een of beide offroad-rolstoelen huren voor een halve of volledige dag. Natuurpunt en Partners Meetjesland heeft ook een brochure samengesteld met de mooiste plaatsen in het Meetjesland die met de offroad-rolstoel kunnen bezocht worden.