Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Sander en Peter hangen hun voetbalschoenen aan de haak

Voor Sander Van Hoecke (32) en Peter Vyncke (31) betekende het einde van deze competitie ook het einde van hun sportieve loopbaan bij FC Kleit: ze zetten sportief een stapje opzij.

Sander was amper 5 jaar toen hij zijn eerste voetbalschoentjes aantrok en zich aansloot bij FC Kleit. “Ik heb alle reeksen doorlopen en maakte op mijn 16de voor het eerst als wisselspeler kennis met het eerste elftal. Het seizoen daarop werd ik titularis.

Ik werd op verschillende plaatsen uitgetest, maar werd door mijn sterkte in de duels en mijn groot loopvermogen als verdedigende middenvelder uitgespeeld. Hoewel het er soms stevig kon aan toe gaan ben ik nooit ernstig gekwetst geworden.

Ik blijft aangesloten bij Kleit. Mocht de ploeg door omstandigheden in spelersnood komen kunnen ze nog altijd op mij rekenen”, vertelde Sander na zijn laatste thuiswedstrijd.

Hij is er trots op dat hij met FC Kleit tweemaal kampioen speelde en eenmaal de Hofman-cup won. Dat hij met Kleit van KSK Maldegem won zal hij ook nooit vergeten. Hij wil nu meer tijd maken voor zijn gezin, maar zal zijn conditie wel op peil houden.

Ook Peter Vyncke heeft het grootste deel van zijn sportieve carrière bij FC Kleit gespeeld: “Ik heb seizoenen bij Eeklo, St. Laureins en Maldegem gespeeld, maar keerde steeds terug naar Kleit. Als aanvallende middenvelder met Kleit kampioen kunnen spelen en promoveren naar 1ste provinciale zal mij altijd bijblijven. De coronaperiode was dan de donkerste periode in het voetbal.

Ik stop niet omdat ik het voetbal beu ben, maar de blessuregevoeligheid begint door te wegen. Problemen met de rug en andere kwetsuren hielden mij regelmatig uit de ploeg. Dit seizoen zorgen problemen met de ligamenten ervoor dat ik niet meer tot spelen kwam. Daarom heb ik besloten om te stoppen”, besloot Peter ons gesprek.

Peter zal sportief niet in een zwart gat vallen: hij zal nu meer thuis zijn en zijn fiets en zijn visgerief staan klaar. Hij heeft ook de duiven waarvoor hij moet zorgen.