Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Werken op het industrieterrein lopen veel vertraging op

In het kader van het Strategisch Plan Afvalwater Maldegem (SPAM) worden op het Industrieterrein nieuwe riolering, nieuwe wegdekken en nieuwe fietspaden aangelegd. De werken worden in fasen uitgevoerd en zouden 13 maanden duren.

In de eerste fase die begon in april 2023 werd er gewerkt in een deel van de Industrielaan en de Sint-Barbarastraat. Die werken zouden eind 2023 klaar zijn, maar de Sint-Barbarastraat is pas sedert vorige week voor het verkeer in beide richtingen opengesteld.

Ondertussen werd er wel verder gewerkt in het Vliegplein. Wij zijn nu op weg naar eind mei 2024 en de werken zijn nog lang niet klaar.

“De werken hebben niet alleen door de weersomstandigheden vertraging opgelopen. Om ervoor te zorgen dat tijdens de werken alle bedrijven op het industrieterrein altijd bereikbaar waren, hebben we de fasering van onze werken moeten aanpassen.

Daarom zijn wij om niet nog meer tijd te verliezen vroeger dan gepland begonnen aan de werken in Blekkersgat. Volgens de nieuwe planning zouden de werken tegen eind oktober klaar moeten zijn”, legde schepen van openbare werken Danny Vannevel (N-VA) uit.