Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Kruispunt N44 en Krommewege gaat opnieuw open

Vanaf dinsdag 21 mei gaat het heraangelegde kruispunt van de N44 met de Krommewege opnieuw open voor het gemotoriseerd verkeer. Zowel op de N44 als aan de Krommewege zijn er afslagstroken aangelegd.

Door de aanleg van de N44 werd de Krommewege in twee gesplitst. Dat kruispunt was al jaren een doorn in het oog van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Voor het AWV zou het kleinste stukje van de Krommewege moeten afgesloten worden van de N44.

Er werd onderhandeld tussen het AWV, het Maldegems gemeentebestuur en vertegenwoordigers van het industrieterrein. Er werden verschillende ontwerpen gemaakt, maar het is pas vorig jaar dat er met de heraanleg van het kruispunt kon worden begonnen.

Afslagstroken
Eerst werd het kruispunt met het kleinste stuk van de Krommewege voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten. Omdat tijdens de werken aan het kruispunt de bedrijven op het industrieterrein bereikbaar moesten blijven werd op de N44 een tijdelijke in- en uitrit aangelegd.

Terwijl het AWV op de N44 een nieuwe afslagstrook aanlegde voor het verkeer dat uit Kleit komt en de afslagstrook voor het verkeer dat uit Maldegem komt verlengde, legde Maldegem een nieuw fietspad aan in het gedeelte van de Krommewege vanaf de N44 tot aan het kruispunt met de Industrielaan. Voor het verkeer dat naar Kleit en naar Maldegem moet is er in de Krommewege een aparte afslagstrook voorzien.

Open
Door onder meer de weersomstandigheden hebben de werken vertraging opgelopen maar vanaf dinsdag 21 mei is het kruispunt opnieuw open voor het verkeer. Het gemotoriseerd verkeer dat van de N44 de Krommewege inrijdt, kan niet onmiddellijk links afslaan naar de bedrijven die daar gevestigd zijn. Er moet doorgereden worden tot aan het kruispunt met de industrielaan en van daar moet er teruggekeerd worden naar de inrit van die bedrijven.