Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De Reesinghe-site blijft volledig groen

Nu de gemeenteraad het RUP voor de Reesinghe-site heeft goedgekeurd staat het vast dat er op die groene site niet meer mag gebouwd worden. De politiekers hebben er een steekspel van gemaakt, maar het is de Werkgroep “Red Reesinghe” die de bal aan het rollen heeft gebracht.

Toen er in het najaar van 2021 een openbaar onderzoek liep voor een vergunning voor een nieuwe verkaveling op het gedeelte van de Reesinghe-site die nog als woonuitbreidingszone stond ingekleurd ontstond een werkgroep “Red Reesinghe”, die niet alleen de nieuwe verkaveling wou verhinderen maar er ook wou voor zorgen dat de volledige Reesinghe-site groen werd ingekleurd.

Petitie
De werkgroep organiseerde een petitie om hun voorstel aan de gemeenteraad te ondersteunen en verzamelde op korte tijd meer dan 3000 handtekeningen. Dat was voldoende om de gemeenteraad te verplichten het voorstel te behandelen.

De toenmalige oppositie steunde het voorstel en omdat ook enkele leden van de toenmalige meerderheid zich achter het voorstel schaarden was de eerste stap gezet om Reesinghe te redden.

Er werd een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt om ook het gedeelte van de Reesinghe-site dat nog woonuitbreidingsgebied was als groene zone in te kleuren.

Toen er een openbaar onderzoek voor dat RUP kwam, organiseerde de werkgroep een nieuwe petitie ter ondersteuning van het RUP. Meer dan 1.200 mensen ondertekenden ook deze petitie, die door de werkgroep aan het gemeentebestuur werd overgemaakt.

Afgelopen donderdag werd het RUP ter stemming aan de gemeenteraad voorgelegd. Ondanks het tegenstemmen van Open VLD en De Merlaan werd het RUP goedgekeurd en is Reesinghe nu een groene site.