Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Werken in Blekkersgat liggen stil

Het zal nog even duren voor de inwoners van Blekkersgat over hun nieuw wegdek mogen rijden: door problemen met de fundering van het wegdek zijn de werken stilgelegd. De fundering moet eruit en ze moet vervangen worden.

De aanleg van de nieuwe riolering en het nieuw wegdek In Blekkersgat maakt deel uit van het SPAM dossier waarin ook de Sint- Barbarastraat en het Vliegplein zitten. Volgens de eerste planning zouden de werken in Blekkersgat in april beginnen en drie maanden duren. Eind vorig jaar werd de fasering van de werken aangepast, de werken in Blekkersgat begonnen op 15 januari.

Fundering
Eind maart was het nog enkel wachten op het aanbrengen van de toplaag op het wegdek en toen werden de werken stilgelegd.

 “Voor wij de toestemming gaven om de toplaag aan te leggen, hebben wij zoals voorzien controles uitgevoerd op de fundering van het wegdek en die bleek niet volgens de voorschriften te zijn. De onderhandelingen met de aannemer hebben even aangesleept maar nu heeft die toegegeven dat de resultaten van onze controles correct zijn.

Binnenkort zal hij beginnen met het uitbreken van het gedeelte van de fundering dat niet voldoet aan de voorschriften. Van zodra de nieuwe fundering klaar is kan de toplaag worden aangebracht en kan Blekkersgat opnieuw worden opengesteld voor het verkeer”, liet schepen van openbare werken Danny Vannevel (N-VA) ons weten.