Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Weinig enthousiasme voor het EK voetbal

In tegenstelling tot de voorbije jaren is er dit jaar ook in onze gemeente weinig enthousiasme voor het EK voetbal. Zelfs in café ’t Kruisken is de versiering van het interieur tot het minimum beperkt.

De voorbije jaren leefde sportminnend België intens mee met de prestaties van de Rode Duivels. Veel mensen hingen de nationale driekleur uit gedurende de periode van de wedstrijden voor de wereldbeker of voor het Europees kampioenschap.

Tijdens onze rondrit in de gemeente hebben wij nu geen vlaggen zien hangen. Ook in de cafés is er weinig animo voor het EK dat vrijdagavond van start ging. Zelfs in café ’t Kruisken, waar de voorbije jaren een paar weken voor de start van het WK of het EK voetbal het café volledig in de nationale kleuren werd ondergedompeld, bleef het dit jaar rustig.

“Bij onze klanten is het enthousiasme voor het EK beperkt en ook onze leveranciers hebben de kraan met gadgets voor het voetbalgebeuren zo goed als dichtgedraaid. Wij hebben dan ook maar besloten om in die trend mee te gaan”, klonk het bij de uitbaters.