Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Simone en Alex vierden hun diamanten huwelijksjubileum

Simone Ginneberge (82) en Alex Dhaenens (83) straalden toen zij zaterdagvoormiddag samen met hun familie ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegemse gemeentehuis ontvangen werden.

Het was in de zomer van 1962 dat zowel Simone als Alex naar een Vlaamse kermis in het Heldenpark in Eeklo gingen. Het is daar dat hun wegen elkaar voor het eerst kruisten. Daarna werd de afstand tussen Adegem waar Simone woonde en Lembeke waar Alex woonde regelmatig overbrugd.

Op 9 juli 1964 trouwden zij in het Adegemse gemeentehuis. Op 16 juli werd hun huwelijk in de St. Adrianuskerk ingezegend. De verplaatsing van de woning van Simone naar de kerk legde het koppel en hun families te voet af. Het jonge koppel trok in bij de moeder van Simone in de toen nog gewoon Dorpsstraat. Zij had de winkel in potten, pannen huishoudartikelen en stoven van haar moeder overgenomen.

Alex was technieker-specialist in drukmachines. Gedurende jaren heeft hij voor zijn beroep Europa rondgereisd. Het gebeurde geregeld dat hij voor zijn werk een week naar het buitenland moest. Simone en Alex kregen drie kinderen. Zij moesten helaas te vroeg afscheid nemen van hun zoon.

Zowel Simone al Alex hebben al jaren een punt achter hun beroepsloopbaan gezet. Simone verzorgde haar moeder en nam ook de zorg voor de twee tantes die dichtbij woonden voor haar rekening. Alex was gedurende 30 jaar bestuurslid van KVK Adegem. Na de fusie van KVK Adegem met KSK Maldegem ging Alex met voetbalpensioen. Hij is nog wel een trouwe supporter van de fusieploeg.

Samen met zijn echtgenote Alex geniet van de kleine dingen van het leven. Daarbij staat het verwennen van de 3 kleinkinderen centraal. Het diamanten paar hoopt nog jaren van het leven te kunnen genieten.