Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Annie en Willy vierden hun diamanten huwelijksjubileum

Annie Martens en Willy Danneels straalden als de zomerse zon toen ze zaterdagvoormiddag, samen met hun familie, ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het gemeentehuis werden ontvangen. Het diamanten paar heeft heel wat om met tevredenheid op terug te blikken.

Annie woonde met haar ouders aan Veldekens brug. Het café dat door haar ouders werd uitgebaat heette niet toevallig Annie. Ook Willy Danneels groeide op in een café. Zijn ouders baatten op de hoek van de Noordstraat en de Marktstraat het gekende café De Velodroom (nu De Filosoof) uit.

Begin 1964 nodigde een stamgast (Jean Matthys) Willy uit om samen met hem een bezoekje te brengen aan Café Annie aan Veldekens brug. Tijdens dat bezoekje sprong de liefdesvonk tussen Annie en Willy meteen over. Een drietal maanden later werd in het gemeentehuis van Oostwinkel voor de wet getrouwd en een paar dagen later volgde het kerkelijk huwelijk.

Na het huwelijk vertrok het jonge paar voor een tijdje naar Wallonië waar Willy bij Saterco (Sable Terrassement Construction) werkte. Dat ze niet zinnens waren in Wallonië te blijven wonen bleek uit het feit dat ze op het Vliegplein in Adegem een huis bouwden. Willy bleef bij Saterco werken. Van maandag tot vrijdag werkte hij in Wallonië en tijdens het weekend was hij thuis.

In 1966 werd hun dochter geboren. Annie stond in voor de opvoeding van de dochter en de inrichting van hun huis. Toen de inrichting van het huis klaar was ging Annie als kokkin aan het werk in de grootkeuken van het Koninklijk Atheneum. Zo kon ze iedere dag haar dochter mee naar huis nemen.

De dochter verliet het nest en zorgde met haar echtgenoot voor twee kleinkinderen. De familie is ondertussen al uitgebreid met een achterkleinkind en er is een tweede op komst.

De jaren van werken liggen voor Annie en Willy al lang achter zich: zij steken nu veel tijd in het onderhouden van de bloemen en de moestuin. Sporen en wissels aanleggen als modelbouwer is de passie van Willy. Het diamanten koppel trekt er ook geregeld met de camper op uit naar onder meer Frankrijk. Zij hopen samen in goede gezondheid nog jaren van het leven te kunnen genieten.