Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Flamboyante zakenman blijf (voorlopig) verder in de cel

Een Maldegemse zakenman (51) richtte in 2007 een bedrijf op dat aan ondernemingen telecom- en energiecontracten aanbood. De zaken draaiden goed en dat liet de zakenman zien door zijn levensstijl, met onder meer de aankoop van luxewagens. Die wagens dienden vooral om indruk te maken op meisjes en jonge vrouwen. Hij was te zien aan scholen waar meisjes zaten en op auto treffens waar ook jonge vrouwen op afkomen.

Een ritje in een van de luxewagens eindigde met een bezoek aan de woning van de zakenman, waar ook een zwembad aanwezig was. Daar zou het niet alleen bij zwemmen gebleven zijn.

Anderhalf jaar geleden viel de politie binnen in het bedrijf in Adegem. Er werd computermateriaal meegenomen, het personeel werd naar huis gestuurd en de zakenman werd opgepakt.

Afgelopen vrijdag werd de zakenman doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Hij wordt verdacht van verkrachting van jonge meisjes. Na de uitspraak besloot de raadkamer om de zakenman onder voorwaarden vrij te laten.

Omdat het parket tegen deze beslissing in beroep ging blijft M.M. voorlopig verder in de cel. Het is nu aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling om uit te maken of de zakenman nog verder in de cel moet blijven.