Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Feest in Hof te Praet en Malecote

De fietstocht was het eerste luik van het jaarlijks feest in Hof ter Praet en Malecote

Vijftien jaar geleden groeide bij Fabien Deback en zijn echtgenote Marleen Voet het idee om de inwoners van Hof te Praet en Malecote via een feest dichter bij elkaar te brengen. Omdat dat idee in goede aarde viel bij verschillende inwoners en er ook enkele mensen waren die mee hun schouders onder het initiatief wilden zetten werd een jaar later het eerste buurtfeest georganiseerd.

“De eerste jaren organiseerden wij ons feest in de periode van Vlaanderen Feest (11 juli), maar omdat voor een aantal inwoners het feest in hun vakantie (reis) viel hebben wij het jaarlijkse feest verplaatst naar de 2de zondag van augustus”, vertelde Marleen.

Aan het gezellig tafelen namen jaarlijks een vijftigtal mensen deel. Corona zorgde ervoor dat er in 2020 in Hof te Praet en Malecote geen jaarlijks feest kwam.

Na de fietstocht was het tijd om gezellig te tafelen

“Een jaartje later hebben wij de draad weer opgenomen en hebben wij het programma uitgebreid met een fietstocht met een tussenstop. Op het einde van de fietstocht kunnen de deelnemers, als start van het gezellig samenzijn, de innerlijke mens versterken aan de frietmobiel. Dit jaar hebben wij de Airfield B65 route, een van de 3 Historische fietsroutes, gekozen voor onze fietstocht. De vorige jaren eindigde de fietstocht in Hof te Praet maar dit jaar wachtte de frietmobiel de deelnemers op aan de hoeve van Malecote”, legde Fabien uit.

Het aantal deelnemers aan het jaarlijkse feest blijft rond de vijftig schommelen. Hoewel het er gezellig aan toe gaat is het opmerkelijk dat het vooral de oudere inwoners van de beide straten zijn die jaarlijks op het feest afkomen. Het buurtcomité hoopt dat de komende jaren ook de jongere inwoners hun weg vinden naar het feest.