Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Rosette en Etienne zitten in een gouden huwelijksbootje

Rosette De Scheemaeker (71) en haar echtgenoot Etienne Claeys (72) straalden toen zij vrijdagnamiddag, ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum, samen met hun familie door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn in het Maldegemse gemeentehuis werden ontvangen.

Zowel Rosette met haar vriendinnen als Etienne met zijn vrienden bezochten in hun jonge jaren regelmatig de dancing Tijl in Lembeke. Het is op 6 mei 1973 dat de paden van Rosette en Etienne elkaar in die dancing kruisten. Daarna werden regelmatig afspraakjes gemaakt. De afstand tussen Assenede, waar Rosette met haar familie woonde, en de Vulderstraat in Adegem, waar Etienne met zijn familie woonde, was voor beiden geen probleem.

Op 16 augustus 1974 werd er zowel voor de wet als voor de kerk in Assenede getrouwd. Na hun huwelijk trok het jonge paar in bij de ouders van Etienne die een landbouwbedrijf hadden. Etienne hielp mee op de boerderij en Rosette werkte de eerste jaren verder in de Kliniek in Assenede. Het paar kreeg dochters en de familie is ondertussen uitgebreid met 11 kleinkinderen. Etienne en Rosette hadden ondertussen het landbouwbedrijf van zijn ouders overgenomen.

Zij hebben de grote evolutie in het landbouwleven meegemaakt. Etienne was lid van de bedrijfsgilde en de Commissie Ruimtelijke Ordening. Hij is nu nog altijd bestuurslid van de Landelijke Gilde en Rosette is nog altijd bestuurslid van Ferm.

De tijd van het harde werken ligt achter het gouden paar: zij genieten nu vooral van de kleine dingen van het leven en vooral de regelmatige bezoekjes van de kinderen en kleinkinderen komen op de eerste plaats.

Rosette en Etienne blijven ook sociaal geëngageerd. Naast hun inzet in het verenigingsleven fietsen zij met De Zuidkaai in Eeklo samen met mensen die het moeilijk hebben.

Rosette en Etienne hopen samen met hun familie in goede gezondheid nog jaren van het leven te kunnen genieten.