Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Artsen en verpleegkundigen fietsen naar de Mont Ventoux

Afgelopen woensdag stelden 2 artsen en 3 verpleegkundigen van het AZ Alma Eeklo hun rittenschema naar de Mont Ventoux voor. Ze starten op 4 september en willen op 11 of 12 september op de top van de Mont Ventoux staan. De sponsoring die deze sportieve prestatie opbrengt wordt geschonken aan Kom op tegen Kanker.

De orthopedisten David Bassens en Alex Demurie en de operatiekwartierverpleegkundigen Pieter Joos, David Criel en Jo Tanghe zijn met dit initiatief niet aan hun proefstuk toe: ze trekken er regelmatig samen met de fiets op uit. Vorig jaar stond er al een fietsuitstap naar de Mont Ventoux op hun verlanglijstje, toen David Bassens getroffen werd door kanker. Na zijn operatie en een herstelperiode hebben ze toch nog de zware trip gedaan.

Belofte
Hun fietsexploot had hen zo getroffen dat zij beloofden dat, als de genezing van dokter Bassens goed evolueerde, ze dit jaar de trip opnieuw zouden doen maar nu ten voordele van Kom op tegen Kanker.

“Wij hebben een rittenschema van 8 dagen uitgewerkt. In die periode leggen we 1000 km af en overwinnen we 9000 hoogtemeters. Het slot van ons fietsavontuur is de beklimming van de Mont Ventoux. Ons initiatief is nog maar juist bekendgemaakt en er is al een serieus bedrag aan sponsorgeld binnengekomen”, legde dokter Demurie uit.

Het vijftal start op 4 september aan de hoofdingang van het AZ Alma. Hun sportieve prestaties zijn te volgen op Facebook (Le désir du vélo) en op Instagram (Le_desir_du_velo).

Wie het initiatief wil sponsoren kan daarvoor terecht op www.komoptegenkanker.be/acties/eeklo-mont-ventoux.