Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Kleit was geen partij voor Berlare

FC Kleit zal uit een ander vaatje moeten tappen als het geen moeilijk seizoen wil beleven. Met Berlare kreeg Kleit zondag een van de ploegen op bezoek die net als Kleit 3 punten had. Met een overwinning kon Kleit een mooie sprong in de rangschikking maken. Het is echter anders uitgedraaid.

De trainer had in de verschillende compartimenten aan zijn ploeg moeten sleutelen en dat was eraan te zien: er zat zeker in het eerste deel van de wedstrijd geen temperament in de ploeg. De thuisploeg mocht achteraan de bal rondspelen maar in de aanval kon zij geen vuist maken.

Tussen de verschillende lijnen zat er geen cohesie en de verdediging werd regelmatig uit verband gespeeld. De keeper moest een paar maal gepast tussenkomen maar op de 6de minuut was het prijs.

Toen Kleit enkele aanvallen opzette, ging hun keeper tot buiten zijn doelgebied staan om bij een tegenaanval te kunnen ingrijpen. Een van de aanvallers van Berlare overzag de situatie en toen de bezoekers in het bezit kwamen van de bal schoot hij de bal van ver over het hoofd van de keeper en het was 0-2.

Ook in de 2de helft speelden de bezoekers achteraan in een zetel. Zij dreven op een van hun tegenaanvallen de score op tot 0-3. Pas bij die stand kwam bij Kleit even de spirit uit de 2de helft van vorig seizoen naar boven. Jammer dat uit de geschapen kansen geen doelpunten vielen.

Het waren de bezoekers die even voor het affluiten de 0-4 eindstand op het scorebord brachten. Voor Kleit was het een wedstrijd om snel te vergeten.