Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Oplichters stellen zich voor als politieagenten

Oplichters vinden steeds nieuwe methodes om vooral oudere mensen te benaderen en op te lichten. De laatste weken hebben ook in onze gemeente enkele vooral oudere mensen een telefoontje gekregen van iemand die zich voorstelt als politieagent.

De nep-politieagent stelt zich op een vertrouwelijke toon voor en laat de persoon aan de andere kant van de lijn weten dat er de laatste dagen in zijn omgeving is ingebroken. In een van de woningen waar zogezegd werd ingebroken zou een briefje gevonden zijn dat toebehoorde aan de inbreker(s), waarop het adres van de opgebelde stond vermeld.

De nep-politieagent vraagt meteen of er bij zijn gesprekspartner geld in huis is en informeert meteen ook naar de gegevens van de bankrekeningen. Om zijn gesprekspartner op zijn of haar gemak te stellen stelt de nepagent voor dat hijzelf of een van zijn collega’s eens langskomt.

Wie zo een telefoontje krijgt moet ervan uitgaan dat hij een oplichter aan de lijn heeft. Meldt er zich later toch iemand aan de deur, dan vraagt je de nepagent zich te legitimeren door zijn badge met daarop onder meer zijn naam en foto te laten zien. Bij enige twijfel hou je de deur gesloten en bel je de politiezone (09 329 23 00) of de 101 op.