Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Weldra kinderopvang in Sanapolis

Binnenkort bruist er nieuw jong leven in de Sanapolis-gebouwen, het voormalige Elisabethziekenhuis in Sijsele. Naast een brasserie-feestzaal, kinderboerderij, toeristische en sportieve functies en een inclusief jeugdverblijf draagt nu ook Ferm Kinderopvang bij aan de verdere uitbouw van de iconische plek die Sanapolis is: samenwerkende onthaalouders zullen er 14 kinderen van 0 tot 3 warm opvangen. De plannen zijn uitgetekend en de verbouwingen starten eerstdaags.

“We willen vanaf februari 2025 met een groepsopvang van samenwerkende onthaalouders starten. Er zal plaats zijn voor 14 kinderen. Zo komen we tegemoet aan de grote vraag naar kinderopvang in deze regio. De vernieuwde en multifunctionele site van Sanapolis is een uitstekende plek om kinderen kwaliteitsvol op te vangen”, blikte Ingrid Jacobs, provinciemanager van ‘Ferm Kinderopvang’ vooruit op de start van de nieuwe kinderopvang.

 “We willen deze plek een nieuwe toekomst geven en kinderopvang hoort daarbij. De voormalige ziekenhuislokalen zullen aan alle eisen voldoen voor een kwaliteitsvolle kinderopvang. De kinderen zullen ook buiten kunnen spelen. Daarvoor ontwerpen we een groene aangrenzende ruimte, die vlakbij onze kinderboerderij ligt”, vulde CEO Luc Verhulst, drijvende kracht achter het project Sanapolis mevr. Jacobs aan.