Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Akkers Middelburg won sportieve derby

Nog voor de kiesbureaus werden gesloten zaten ze bij VK Akkers Middelburg in het vooruitzicht van de wedstrijd tegen de buren uit Donk gezellig te tafelen. Het mooie weer en het tafelen hadden veel volk naar de Schorreweg gelokt. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en als er toch gevaar dreigde aarzelden beide ploegen niet om de bal met een forse trap buiten te kegelen.

Toch had de thuisploeg in de eerste minuten al een rijpe doelkans die naast ging. Het was maar uitstel. Enkele minuten laten werd een speler van de thuisploeg in de doelzone van Donk foutief gestuit. De scheidsrechter die de teugels kort hield, kon niet anders dan de bal op de penaltystip leggen.

Ook na de 1-0 bleven de beide ploegen de nadruk op de verdediging leggen en dat gebeurde niet altijd academisch. De beide keepers werden nauwelijks aan het werk gezet. Akkers Middelburg toonde zich aanvallend iets dreigender en rond de 30ste minuut kwam na een snelle en vlotte aanval de 2-0 op het bord.

Terwijl Akkers Middelburg in de tweede helft vergat zijn aanvallen te verzorgen stak Donk aanvallend een tandje bij en de doelman van Akkers Middelburg kreeg ruim de gelegenheid om zich te onderscheiden. Nadat in de 57ste minuut het betere voetbal van Donk met een doelpunt werd beloond kwam er plots spanning in de wedstrijd.

Donk ging met veel inzet op zoek naar de gelijkmaker waardoor bij Akkers Middelburg af en toe de alarmklok luidde. Omdat Donk voor de aanval koos kon Akkers Middelburg regelmatig gevaarlijk counteren. Er werd in beide kampen op geen inspanning gekeken maar In de 85ste minuut viel dan de beslissing: op een van zijn tegenprikken kon Akkers Middelburg de verlossende 3-1 scoren.