Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Adegems Volkstheater brengt zevenmaal “Taxi Taxi”

In de eerste twee weekends van november brengt het Adegems Volkstheater in Den Hoogen Pad zevenmaal de komedie “Taxi Taxi”. Het stuk is een vertaling van “Run for your Wife” van de Britse auteur Ray Cooney.

Het Adegems Volkstheater is het enige theatergezelschap dat overblijft van de vele gezelschappen die onze gemeente rijk was. Het AVT heeft er een traditie van gemaakt om in november zijn trouw publiek een ontspannende avond te bezorgen. De belangstelling voor het optreden van het AVT is dusdanig gestegen dat in plaats van de drie optredens die er in de beginjaren waren er nu maar liefst zeven optredens zijn in Den Hoogen Pad.

Dubbelleven
Dit jaar werd er gekozen voor “Taxi Taxi”. In de regie van Christa Grijp brengt het AVT het verhaal van een op het eerste gezicht modaal gezin. In werkelijkheid leidt de man (John Dezwart) een dubbelleven. Hij is getrouwd met twee vrouwen. Hij heeft zijn leven zo goed georganiseerd dat niemand weet heeft van zijn dubbelleven.

Alles gaat goed tot er in het leven van de man iets gebeurt waardoor zijn dubbelleven bekend zal worden. Hij wringt zich in alle bochten om zelfs met de tussenkomst van de politie, te voorkomen dat het dubbelleven aan de oppervlakte komt. Die bochten zorgen voor de nodige hilariteit.

Personages en voorstellingen
Om “Taxi Taxi” gestalte te geven stuurt het AVT Sam Notteboom als inspecteur De Cnodder, Frank Notteboom als inspecteur Maegermans, Tijs Wittoeck als Stan Van Geyt, Judith Goethals als Marleen Dezwart, Michael Goethals als John Dezwart, Christine Blondeel als Vera Dezwart, Els De Keyzer als reporter en Jo De Schepper als Philippa Corsage in een regie van Christa Grijp het podium op.

Op 1-2-8-9-10 november begint de voorstelling om 20 uur en op 3 en 11 november om 15 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.adegemsvolkstheater.be of van maandag tot vrijdag tussen 17 en 19 uur op het nummer 0475 30 85 53.