Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Enkele flitsen van Kleit volstonden voor een ruime zege

Met doelpunten van De Meyer (3), Roels en Van Tieghem heeft FC Kleit een ruime zege behaald tegen Hedes. Hoewel de cijfers (5-1) het niet laten vermoeden hadden de bezoekers toch een ruim aandeel in het voetbalspektakel.

Na de zwakke prestatie (0-4) tegen Berlare herpakte FC Kleit zich daarna op Zottegem met een 1-2. Het was afgelopen zondag thuis tegen Hedes uitkijken of de ploeg zijn beter spel kon bevestigen.

De eerste minuten waren het de bezoekers die zonder echt gevaarlijk te zijn het initiatief namen. Kleit herstelde het evenwicht en in de 17de minuut toen Kleit al een paar leuke aanvallen in elkaar had geflanst kwamen de bezoekers met een afstandsschot op 0-1.

Kleit herstelde zich van de opdoffer en pakte met meer sportief agressief spel uit. In de 29ste minuut resulteerde dat in het eerste doelpunt van De Meyer. Een paar minuten later was het aan Roels om een vlotte aanval af te ronden. Met vooral middenveldspel ging het naar de rust. In de 44ste minuut bracht De Meyer de 3-1 op het scorebord.

Bij het begin van de 2de helft probeerden de bezoekers de bakens te verzetten. Dat gaf de Kleitse doelman de gelegenheid om zijn kunnen te bewijzen. Toen Kleit daarna met enkele scherpere uitvallen uitpakte zag de bezoekende doelman geen andere mogelijkheid dan de doorgebroken aanvaller foutief te stuiten. Met de strafschop maakte De Meyer zijn 3de doelpunt van de namiddag.

Voor de bezoekers was het vet van de soep en Kleit kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Met zijn doelpunt in de 86ste minuut gaf Van Tieghem de Kleitse supporters nog eens een reden om te juichen.

Zaterdagavond speelt Kleit op Borsbeke. Die staat 11de in de rangschikking met 3 punten minder dan Kleit.