Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Raveparty in plaats van babyborrel

Samen met zijn echtgenote Christine Verborgt en zijn schoonbroer en schoonzus Eddy en Ann Verborgt heeft Piet Vanderghote een woning in de Brielstraat in Maldegem omgebouwd tot vakantiewoning.

Groot was de verrassing van Eddy Verborgt toen hij zondag in de vroege morgen door de politie uit zijn bed werd gebeld om hem te melden dat er in zijn vakantiewoning “De Brielparel” in de Brielstraat een raveparty met ongeveer 300 aanwezigen aan de gang was. Het huis was gereserveerd door een jong koppel dat er in intieme kring een babyborrel wou organiseren.

“Wij kregen vorige week een vraag van een jong koppel om onze vakantiewoning te huren om er tijdens het weekend voor de familie een babyborrel te organiseren. Zij verwachtten dat er een tiental mensen zouden komen. Omdat het koppel zo overtuigend overkwam hebben wij onze vakantiewoning voor het weekend aan hen verhuurd”, vertelde Piet Vanderghote.

Groot was zijn verrassing toen hij zondag in de vroege morgen door zijn schoonbroer Eddy Verborgt uit bed werd gebeld om te melden dat er in de Brielparel een fuif bezig was waar ongeveer 300 man was op afgekomen. Toen de politie in de Brielparel aankwam vluchtte iedereen weg; een van de aanwezigen kwam zelfs in de beek in de omgeving van de vakantiewoning terecht.

“Wat wij in onze vakantiewoning vonden is onbeschrijflijk. De inrichting van de vakantiewoning, waar wij de afgelopen vier jaar aan gewerkt hebben, was op één namiddag en nacht tenietgedaan. Naast de flessen van drank, de flessen lachgas en de plastiekzakjes die wijzen op druggebruik lagen er ook polsbandjes op de grond. Die wijzen erop dat er voor de fuif ook inkom werd gevraagd.

Wij hebben zondag en maandag gekuist. Omdat de Brielparel dit weekend opnieuw –  maar nu betrouwbaar – geboekt is, moesten wij ervoor zorgen dat de vakantiewoning weer volledig in orde is”, gaf Piet nog mee.

Er werden door de politie geen aanhoudingen verricht, maar de naam en het adres van de man die de Brielparel had afgehuurd zijn bij de politie wel gekend. Voor hem is de zaak nog niet afgerond.