Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

AanZet in Maldegem steunt kinderen in armoede


Vrijdagnamiddag stelde het Maldegemse schepencollege samen met de directie van IML Verstraete in het gemeentehuis het nieuwe steunproject “AanZet in Maldegem” voor.

Hoewel iedereen ervan overtuigd is dat het goed leven is in onze gemeenten heeft onderzoek toch aangetoond dat er bij ons rond de 300 kinderen in armoede leven en daardoor niet kunnen deelnemen aan het normaal sociaal leven. De coronacrisis heeft dat probleem nog extra onder de aandacht gebracht.

Het Maldegemse schepencollege heeft bij zijn aanstelling aangekondigd dat het van de strijd tegen armoede een van zijn kerntaken wil maken. Het “AanZet in Maldegem” project moet in die optiek bekeken worden.

Adoptie

Burgers, bedrijven, serviceclubs en verenigingen kunnen een of meer Maldegemse kinderen tot 16 jaar adopteren.

Aan de adoptanten wordt gevraagd om jaarlijks het bedrag van 300 euro over te maken via www.AanZetinmaldegem.be. Op die site is ook informatie over het adoptieproject terug te vinden.

Het zijn maatschappelijk werkers die het bedrag beheren. Zij zorgen er mee voor dat het geld gebruikt wordt om kledij, schoolgerief en voedsel voor het kind te kopen.

Anoniem

Het kind of zijn ouders weten niet wie het kind in het kader van “Aanzet in Maldegem” geadopteerd heeft. Ook de adoptant weet in het kader van de wet op de bescherming van de privacy niet welk kind hij of zij heeft geadopteerd. De adoptant krijgt jaarlijks wel tweemaal een verslag met daarin informatie over de manier waarop het door hem of haar gestorte bedrag werd gebruikt.

Reacties gesloten