Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Adegem.net verloor een Canadese vriendin

In 2007 kon Kimbell Colyer voor het eerst het graf van haar in 1944 in Strobrugge gesneuvelde broer Melville Miller op het Canadees kerkhof in Adegem bezoeken.

Van onze Canadese-Adegemse vriend Jackie Pauwels vernamen we dat Kimbell Colyer op kerstavond (dag waarop VZW België-Canada zijn gesneuvelde soldaten herdenkt op de Canadese begraafplaats) op 94-jarige leeftijd is overleden.

Het was begin 2007 dat Marnix Van de Kerckhove en zijn echtgenote Paula van hun vriend Jackie in Canada de vraag kregen om zich in september te ontfermen over een -toen 81 jarige- vriendin van hem, die voor het eerst naar België kwam om in Adegem deel te nemen aan de jaarlijkse plechtigheid op het Canadees kerkhof, waar haar broer Melville Miller, die op 19 jarige leeftijd op Strobrugge sneuvelde, begraven ligt.                                                                                                             

Het was aan het station in Gent dat Marnix en zijn echtgenote Kimbell voor het eerst ontmoetten en het klikte meteen.

Kimbell heeft toen enkele dagen bij Paula en Marnix gelogeerd. Het is daar dat wij haar hebben leren kennen. Zij hebben haar enkele mooie plaatsen in Vlaanderen laten zien en ze bezochten ook de plaats in Strobrugge waar haar broer op 19 jarige leeftijd sneuvelde.

Na haar eerste bezoek aan België is Kimbell nog terug op bezoek geweest. Zij is steeds, al ging het met de jaren moeilijker, contact blijven houden met Adegem.

Wij zullen ons haar blijven herinneren als een intelligente vrouw die prachtig kon vertellen.

Reacties gesloten