Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Adegemse turnsters schitterden op WK in Genève

Turnclub Altis mocht met twee teams België vertegenwoordigen op het WK in Genève. De Belgische deelneemsters begonnen met een handicap aan dit WK: onze turnsters waren de enigen die door de coronacrisis hun trainingen moesten onderbreken. Zij hadden maar een korte periode om zich op het WK voor te bereiden. Van zodra ze mochten, trainden zij ongeveer 15 uren per week. Zij vertrokken dan ook met getemperde verwachtingen naar Genève. De prestaties die de vijf atletes, waaronder twee uit Adegem, ten beste gaven overtroffen alle verwachtingen.

Het team van Laura De Laere, Mona Batsleer en Oona Strubbe haalde brons in een felbevochten klasse. Zij lieten toppers uit het VK, Portugal en de VS achter zich.

Roos Van Hulle en Aukje Quivreux haalden in hun discipline de gouden medaille en gaven daarmee Rusland en Israël het nakijken.

Deze goede resultaten hebben ook positieve gevolgen voor de jonge atletes en hun trainers: de Gymfed (Belgische turnfederatie) heeft al beslist dat beide teams in september België mogen vertegenwoordigen op het EK in Pesaro, Italië.

Reacties gesloten