Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Applaus, witte lakens en een doedelzakserenade voor onze helden

De coronacrisis zorgt ervoor dat bepaalde bevolkingsgroepen bovenmenselijke prestaties moeten leveren. Wij hebben het hier in de eerste plaats over de mensen in de zorgsector.

Daarnaast mogen wij ook de mensen niet vergeten die er voor zorgen dat wij, ondanks de crisis, een vrij normaal leven kunnen leiden.

Om die mensen te tonen hoe hard wij hun inzet waarderen worden er op verschillende niveaus acties met dank en steunbetuigingen georganiseerd.

Voor vrijdagmiddag om 12 uur werd opgeroepen om een wit laken of doek uit het venster te hangen en te applaudisseren. In Adegem Dorp hingen een vijftiental witte lakens buiten en werd er geapplaudisseerd.

Diederik De Jaeger gaf nog extra kleur aan de actie in Adegem door op het kerkplein een serenade op zijn doedelzak te brengen.

1 comment for “Applaus, witte lakens en een doedelzakserenade voor onze helden

 1. Geert
  22 maart 2020 om 18:54

  Sorry Pol, maar voor mij geen witte vlag – eerder een zwarte of een rooie!
  Laten we ons geen illusies maken: ondanks het huidige – overigens sympathieke! – populaire eerbetoon aan de zorgverleners verandert er helemaal niets als deze ramp voorbij is :
  – mensen zullen weer massaal naar grootwarenhuizen trekken om er enorme hoeveelheden waardeloze en in China geproduceerde bocht in te slaan om 5 centiemen uit te sparen, in plaats van essentiële dingen te kopen bij de lokale kleinhandelaars.
  – mensen zullen massaal industrieel geproduceerd voedsel blijven inslaan om 5 centiemen uit te sparen, in plaats van lokaal geproduceerd biologisch voedsel te kopen.
  – mensen zullen massaal blijven stemmen op de neo-kapitalistische ratten die deze ramp hebben veroorzaakt door onze eigen industrie naar de vodden te helpen en decennialang de begrotingen voor alle openbare diensten (inclusief de gezondheidszorg!) af te bouwen om 5 centiemen uit te sparen, in plaats van deze misdadigers op hun plaats (lees: in de gevangenis) te zetten.
  – mensen zullen massaal blijven applaudisseren op zondag – niet voor de zorgverleners, maar voor clubjes voetbalmiljonairs die in tijden van crisis totaal overbodig en waardeloos blijken te zijn, in plaats van te gaan wandelen met hun familie en de essentiële beroepen te vergoeden in overeenkomst met hun rechtvaardige sociale waarde.
  Een erkenning voor de HELDEN van nu? In your dreams!
  Zodra de crisis voorbij is zijn de heilige koeien van de “eeuwig groeiende economie” en de banken weer aan de beurt, zeker niet de zorgverleners die vandaag op risico van hun eigen leven voor ons vechten…