Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Belgium Deaf Devils organiseren voetbalfestival in Kleit

Voor hun werking kunnen de Belgium Deaf Devils rekenen op de inzet van veel vrijwilligers.

Op zaterdag 14 augustus zijn de ploegen van de Belgium Deaf Devils te gast in onze gemeente. Op het terrein van FC kleit worden tussen 11 en 17 uur 5 wedstrijden gespeeld.

De Deaf Devils, de voetbalploeg voor doven en gehoorgestoorden, bestaat al meer dan 30 jaar maar is pas sedert 2016 door de KBVB officieel erkend. Door die erkenning mogen zij regelmatig gebruik maken van de sportaccommodatie van de KBVB in Tubize. Zij vertegenwoordigen België op officiële competities en op hun uitrusting staat het officieel embleem van de KBVB.

Kampioenschappen
De Deaf Devils vertegenwoordigen ons land op internationale kampioenschappen. Voor die kampioenschappen of andere wedstrijden kunnen de Belgium Deaf Devils nog altijd niet rekenen op financiële ondersteuning van de KBVB. De Nationale ploeg moet zelf zorgen voor de financiële middelen op de ploeg draaiende te houden.

Door de coronacrisis lag de sportieve werking van de Deaf Devils anderhalf jaar stil. Nu kunnen zij zich voorbereiden op de komende kampioenschappen. Zij zouden deelnemen aan de paralympische spelen die in Brazilië zullen georganiseerd worden. Omdat dit een te kostelijke onderneming is en de situatie in dat land op meer dan een vlak niet zo veilig is werd besloten om van die deelname af te zien. Er wordt nu gewerkt aan de voorbereiding van het Europese en het Wereldkampioenschap die in Turkije georganiseerd worden.

Voetbalfestival
Het internationaal voetbalfestival dat aanstaande zaterdag in Kleit wordt georganiseerd is dan ook onderdeel van de voorbereiding van die kampioenschappen.

Het voetbalfestival begint om 10 uur. De eerste wedstrijd tussen de Deaf Devils U12 en een selectie uit Oost-Vlaanderen. Om 12 uur is er de wedstrijd tussen de BDD en Mariakerke. De Deaf Tigers nemen het om 14 uur op tegen de Nederlandse selectie. De veteranen van de BDD meten zich om 15 uur tegen een selectie van FC Kleit. Om 16 uur is het aan de huidige nationale ploeg van de Deaf Devils om zich te meten met de Nederlandse selectie. Daarna kan er verbroederd worden.

Kruisken
Dat de Belgium Deaf Devils voor hun 4de voetbalfestival naar onze gemeente komen is niet toevallig: café ’t Kruisken van Mieke Van Hulle en Koen Van Rijckeghem zijn het officiële supporterslokaal van de BDD. Koen maakt samen met Noël De Rycke uit Kleit ook deel uit van het bestuur van de BDD. Een belangrijk deel van de voorbereidingen van het festival zijn dan ook in Adegem gebeurd en FC Kleit stelde meteen zijn accommodatie ter beschikking. Ook de gemeente Maldegem staat achter de organisatie van het festival.

Vrijwilligerswerk
Omdat de Belgium Deaf Devils niet kunnen rekenen op subsidies draait de ploeg op werk van vrijwilligers en de steun die ze van verschillende zijden krijgen

Omdat zij hun voetbalfestival als een promotie zien voor hun ploeg en hun sport wordt er voor het festival geen inkomgeld gevraagd. Bezoekers kunnen zich wel inschrijven voor de BBQ die zaterdag tijdens het festival wordt georganiseerd. Volwassenen betalen daarvoor 20 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen aanschuiven voor 14 euro.

Inschrijven voor de BBQ kan tot 10 augustus via [email protected].
Betalen kan op het nummer BE71 1030 7243 9769.

Truitjes

Voor het gesigneerde truitje van Kevin De Bruyne bestond onmiddellijk grote belangstelling!

Dat de BDD op meer dan alleen sympathie van voetballers met internationale faam kunnen rekenen is tijdens de voorbereiding van het voetbalfestival nog eens gebleken. Kevin De Bruyne stelde als eerste een gesigneerd truitje ter beschikking van de organisatie. Zijn voorbeeld werd kort daarop gevolgd door Vincent Company.

Voor het ruitje van Kevin De Bruyne werd reeds 1.500 euro geboden. De veiling van de beide truitjes staat de komende maanden nog open. Zij zullen officieel worden overhandigd tijdens de Warmste Week in december. Wie een bod op een van de truitjes wil uitbrengen kan dat via [email protected]

Reacties gesloten