Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Carnaval in Maldegem op een laag pitje

Volgend weekend zou ’s avonds de 55ste Carnavalsstoet door het centrum van Maldegem trekken. De coronacrisis heeft er echter voor gezorgd dat de Raad van Elf zijn carnavalsprogramma op een laag pitje moest zetten.

Blikvanger in het programma is de QR-carnavalswandeling die tussen 13 en 21 februari alleen of in coronaveilige bubbels door het centrum kan afgestapt worden. Tijdens die wandeling kan je via een QR-code op je Smartphone filmpjes ontvangen. Rietje Koane zit tijdens de wandeldagen iedere dag in een ander kostuum.

De scholen en jeugdbewegingen zullen dit jaar hun carnaval in hun eigen bubbels moeten vieren en de Raad van Elf zal hen daarbij steunen. Voor de kleuters en de leerlingen van het lager onderwijs is er een teken- en kleurwedstrijd.

De Raad van Elf vergeet ook de senioren van de woonzorgcentra niet: zij mogen er dan wel niet op bezoek gaan, maar zij trakteren alle bewoners van de woonzorgcentra op een stukje taart tijdens hun carnavalsfeest.

Wie dit jaar kans wil maken op een van de prijzen van best verklede carnavalist zal een foto van zichzelf naar de Raad van Elf moeten sturen. Met dit beperkt programma hoopt de Raad van Elf er te kunnen voor zorgen dat de carnavalsgeest in Maldegem niet verloren gaat.

Reacties gesloten