Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

CD&V wil dat er naast het skateterrein een fietsparcours komt

Het voorstel van Annelies Lammertyn (CD&V) om het skateterrein aan den Hoogen Pad te behouden en ernaast een fietsparcours aan te leggen kon op weinig bijval rekenen bij de meerderheid. Enkel het bosje naast het terrein opnemen in de renovatieplannen is voor de meerderheid haalbaar.

Terwijl de meerderheid plannen heeft om het skateterrein aan den Hoogen Pad op te doeken stelde Annelies Lammertyn tijdens de raadszitting van donderdagavond niet alleen voor om het skateterrein aan den Hoogen Pad te behouden maar op het terrein ernaast (vroegere zone van de KSA) een fietsparcours aan te leggen. “Dat skatetrein wordt niet alleen gebruikt door skaters, ook ouders met kleine kinderen komen er om de kinderen er te laten fietsen en spelen. Het terrein daarnaast is ideaal om een fietsparcours aan te leggen. Het bosje naast het terrein, dat nog private eigendom is, zou in dat plan kunnen verwerkt worden. Er zijn voldoende cyclocrossers en mountainbikers in de gemeente die ons bij de aanleg van een dergelijk terrein kunnen adviseren”, argumenteerde mevr. Lammertyn.

Volgens schepen Jason Van Landschoot (Open VLD) is de beslissing om een groot en modern skateterrein aan te leggen bij Meos er gekomen na overleg met de skaters.

”Wij hebben recent ook een bureau opdracht gegeven om een renovatieplannen uit te werken voor den Hoogen Pad en zijn omgeving. Dat bewijst nog eens dat wij den Hoogen Pad niet afschrijven”, reageerde schepen Van Landschoot.

Reacties gesloten