Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Centrum voor dagopvang krijgt facelift van half miljoen

Om renovatiewerken uit te voeren wordt het centrum voor dagopvang in de Lazarusbron vanaf midden april tijdelijk gesloten. De senioren die naar het centrum komen zullen tijdens de periode van de sluiting terecht kunnen in de “Onder de Toren” afdelingen in Adegem en Kleit.

Het gebouw in de Lazarusbron was aanvankelijk van het OCMW en werd gedeeltelijk gebruik door het Wit-Gele Kruis. Toen het Maldegemse OCMW zijn centrum voor dagopvang (officieel CADO) in 2011 opstartte werd de vergaderzaal in het gebouw gebruikt als ontmoetingsplaats voor de senioren die een halve dag, een dag of meerdere dagen in de week naar het centrum kwamen.

Het centrum werd, net als het WZC Warmhof, overgenomen door Zorgbedrijf Meetjesland. Het gebouw in de Lazarusbron, dat nu volledig als centrum voor dagopvang wordt gebruikt, wordt nu dus eveneens beheerd door Zorgbedrijf Meetjesland.

Facelift
Het gebouw dat in 1994 werd opgetrokken voldoet niet meer aan de huidige normen. Daarom heeft Zorgbedrijf Meetjesland beslist om het gebouw een grondige facelift van ongeveer een half miljoen euro te geven.

Het wordt een energetische renovatie van het gebouw. Er wordt onder andere een nieuwe open keuken geïnstalleerd, zodat de klanten meer betrokken kunnen worden bij de keukenactiviteiten. Het sanitair wordt aangepast. Er komen aangepaste toiletten en zelfs een wellnessruimte met bad en douche. Daarnaast worden ook twee rustruimten voorzien: één voor dames en één voor heren.

Tijdens de werken zal het gebouw in de Lazarusbron gesloten zijn, maar de klanten van de dagopvang kunnen in die periode terecht in een ander gebouw van het zorgbedrijf: “Senioren onder de Toren”, de pastorijen van Kleit of Adegem.

Beste centrum
Zorgbedrijf Meetjesland is er trots op dat de CADO in Maldegem als het beste centrum in Vlaanderen wordt aanzien. In 2019 had de CADO Maldegem het hoogste aantal gebruikers in vergelijking met andere centra voor dagopvang in Vlaanderen.

De volgende in het rijtje had gemiddeld één bezoeker per dag minder dan Maldegem. Dat toont aan hoe belangrijk het centrum voor dagopvang is voor de regio Maldegem.

Om zijn klanten ook in de toekomst het beste onthaal te kunnen bieden investeert Zorgbedrijf Meetjesland in kwaliteit, duurzaamheid en de gepaste uitrusting in de CADO.

Reacties gesloten