Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Corona trof nu ook de VBS De Papaver

Als de tweede testen die dit weekend worden afgenomen geen nieuwe coronabesmettingen aangeven, dan kunnen de leerlingen van de twee klassen van het 2de leerjaar en één klas van het 5de leerjaar van de VBS De Papaver Adegem onbezorgd van hun verlengde paasvakantie genieten.

We mogen nog zo goed ons best doen om alle regeltjes te volgen, toch is niemand veilig voor het coronavirus. Dat heeft men nu ook in de VBS De Papaver in Adegem ervaren: daar werden vorige week bij leerlingen van het tweede leerjaar en van het vijfde leerjaar symptomen van de coronabesmetting waargenomen.

De 49 leerlingen en 4 leerkrachten, waaronder de turnleraar, werden onmiddellijk getest. In totaal testten zeven leerlingen positief. De leerlingen van de 3 klassen en de leerkrachten werden meteen in quarantaine geplaatst. Ondertussen werden in de school ook de nieuwe coronarichtlijnen in de praktijk gezet.

Voor de leerlingen en leerkrachten die momenteel in quarantaine zitten staat er dit weekend een tweede test op het programma. Het zal van die testen afhangen of de quarantaine begin volgende week kan worden opgeheven.

Reacties gesloten