Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Coronacrisis ook zichtbaar en voelbaar in Adegem

Nu de scholen nog enkel instaan voor de opvang van kinderen komen er ongeveer 10% van de kleuters en leerlingen van de Papaver naar school.

Adegem mag dan het dorp buiten de wereld zijn, de coronacrisis is er sinds vorig weekend ook zichtbaar en voelbaar.

Om te zien hoe sommige mensen in paniek sloegen en begonnen te hamsteren moesten we naar Maldegem of Eeklo gaan. In het rustige centrum van Adegem werd het sinds vorige week vrijdagavond nog stiller.

In en rond de VBS De Papaver is het bijzonder stil geworden. Net als de andere onderwijsinstellingen in België moet ook De Papaver nog enkel instaan voor de opvang van kleuters en kinderen van ouders die in de zorg- of bevoorradingssector werken en van kinderen van ouders die voor geen andere opvang kunnen zorgen.

Om de leerlingen actief met hun school bezig te houden, hebben de directie en de leerkrachten takenpakketten gemaakt die aan de leerlingen thuis werden bezorgd. Zij proberen ook contact te houden met de ouders.

De kinderen die naar de opvang komen worden in kleine groepjes ingedeeld en werden ontspannend en educatief beziggehouden.

Sommige jongeren wisten aanvankelijk niet dat de dranghekkens en de linten rond het skatepark betekenden dat het park gesloten was.

Net als het containerpark, de gemeentelijke diensten en de gemeentelijke speelpleinen ging ook het skatepark dicht. Het duurde enkele dagen voordat alle jongeren begrepen dat ze daar voorlopig niet welkom waren.

De gemeentelijke diensten blijven bereikbaar op afspraak.

Reacties gesloten