Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De cafetaria van het Sint-Annazwembad gaat niet dicht

In tegenstelling met wat op facebook verspreid werd gaat de cafetaria van het Sint-Annazwembad niet dicht, maar de gemeente gaat wel op zoek naar zelfstandige uitbaters voor de zaak.

Open VLD had gewacht tot de vergadering van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) om het bericht te verspreiden dat de gemeente de cafetaria zal sluiten. Dat is volgens schepen Peter Van Hecke (N-VA) een grove leugen.

“Wij willen ons in de toekomst in de eerste plaats concentreren op de uitbating van het zwembad. De uitbating van de cafetaria willen wij overlaten aan een zelfstandig uitbater. Daarom heeft het AGB de voorwaarden voor een concessie voor de uitbating van de cafetaria goedgekeurd.

Dat bericht op facebook zorgt voor onrust bij het huidige personeel van de cafetaria en bij mogelijke kandidaten om de cafetaria in de toekomst uit te baten”, legde schepen Van Hecke uit.

De schepen wees er ook op dat de gemeente de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd, zowel in de uitbreiding van het buitenterras als in het interieur van de cafetaria. Dat moet het uitbaten van de cafetaria zowel voor de toekomstige uitbater als voor de bezoekers van het zwembad aantrekkelijker maken.

Strenge voorwaarden
Wij herinneren ons nog de concessievoorwaarden die door het toenmalige bestuur werden opgesteld. Er waren toen kandidaat-geranten die afgehaakt hebben omdat ze de voorwaarden veel te streng vonden. Hopelijk zijn die voorwaarden dit keer minder streng, zodat mensen nu wel brood zien in de uitbating van de cafetaria van het zwembad.

Reacties gesloten