Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

De vaccinatie loopt vlot

Net als de inwoners boven de 18 jaar van Eeklo, Damme en Sint-Laureins,  moeten ook de inwoners van Maldegem voor hun coronaprik(ken) naar het AZ Alma in Sijsele. De gemeenten hebben voor de organisatie van de vaccinatie een overeenkomst gesloten met Sanapolis.

Nadat de mensen uit de zorgsector en de bewoners van de zorgcentra werden gevaccineerd, kon begonnen worden met de vaccinatie van de rest van de bevolking. In Vlaanderen werd begonnen met de vaccinatie van de mensen van 85 jaar en ouder.

Cijfers
Die vaccinaties zijn nu al enkele weken bezig en in Sijsele zijn ongeveer 15% van de mensen die moeten gevaccineerd worden al om hun eerste prik geweest. Ondertussen blijft het coronavirus maar om zich heen grijpen.

Ook in onze gemeente ging het aantal besmettingen in stijgende lijn. Met zes inwoners die met het coronavirus momenteel in het AZ Alma werden opgenomen is de toestand even erg als in november van vorig jaar.

Burgemeester Bart van Hulle (Open VLD) is dan ook niet van plan om in te gaan op vragen van mensen en handelszaken in de gemeente om uitzonderingen toe te staan op de algemene regels.

Van bij het begin volgt Maldegem de maatregelen die nationaal worden uitgevaardigd en de burgemeester wil zich daar in de toekomst ook aan houden.

Reacties gesloten