Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Dit jaar geen survivalrun in de Moerwege

Ondanks de grote groep medewerkers waarover ze beschikken, is het de Meetjeslandse Survivalrunclub onmogelijk om aan alle voorwaarden te voldoen om dit jaar in november het Belgisch kampioenshap survivalrun in Adegem te organiseren.

Al jaren is de feesttent in de Moerwege de start- en aankomstplaats van het Belgisch kampioenschap survivalrun. Aan die wedstrijd nemen honderden mensen deel.

Survivalrun Meetjesland, met voorzitter Carlos Bonamie, staat bekend voor zijn perfecte organisatie van het Belgisch kampioenschap. De voorzitter en zijn team waren dan ook al met de hun voorbereidingen voor het kampioenschap van dit jaar begonnen toen het coronavirus in ons land doorbrak.

Voorwaarden
“Aanvankelijk moesten wij onze voorbereidingen stopzetten omdat er een lockdown was. Toen de maatregelen van de lockdown werden afgezwakt en wij onze voorbereidingen verder gingen zetten kregen wij de lijst met voorwaarden waaraan wij moeten voldoen om het Belgisch kampioenschap te mogen organiseren.

Wij hebben die lijst verschillende malen met onze werkgroep doorgenomen maar kwamen steeds tot dezelfde conclusie: zelfs met een grote uitbreiding van onze groep medewerkers zou het nog praktisch onmogelijk zijn om aan alle voorwaarden te voldoen. Met pijn in het hart hebben wij dan ook beslist om dit jaar het Belgisch kampioenschap niet in te richten”, legde voorzitter Bonamie uit.

Bij Survivalrunclub Meetjesland is men er van overtuigd dat er geen enkele vereniging staat te drummen om hun organisatie over te nemen. Zij hopen dat zij volgend jaar onder betere omstandigheden het Belgisch kampioenschap opnieuw kunnen organiseren.

Reacties gesloten