Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Een spoorwegabonnement bracht Paula en Marnix bij elkaar

Paula Dhuijvetter (81) en haar echtgenoot Marnix Debbaut (80) straalden toen zij zaterdagvoormiddag ter gelegenheid van hun diamanten huwelijksjubileum samen met hun familie en vrienden door schepen van burgerlijke stand Annelies Lammertyn (CD&V) in het Maldegemse gemeentehuis werden ontvangen. Het was ook in dat gemeentehuis dat zij elkaar 60 jaar geleden hun jawoord gaven.

Het was in 1960 toen Paula met haar vriendin in het Maldegemse station een abonnement ging halen. Het is daar dat de wegen van Paula en Marnix elkaar voor het eerst kruisten. Het duurde niet lang of zij werden een koppel.

In mei 1963 zwaaide Marnix af van het leger en in augustus werd er op dezelfde dag getrouwd voor de wet en voor de kerk. Het jonge koppel vestigde zich in de Speyestraat.

Paula bleef als naaister werken tot er gezinsuitbreiding kwam. Marnix begon al op 14-jarige leeftijd te werken bij de spoorweg. Hij heeft de laatste treinrit in Maldegem meegemaakt. De laatste jaren van zijn loopbaan werkte hij in het station in Brugge.

Zowel Paula als Marnix hadden een druk sociaal leven: Paula ging naar de hondenschool en volgde zelf ook nog avondles. Marnix was actief in de sportraad en de wielercel.

Nu genieten ze van de welverdiende rust, maar dat wil niet zeggen dat zij hun dagen in de zetel slijten. Marnix wandelt ieder dag anderhalf uur.

Voor Paula is de maandag de drukste dag. Dan trekt ze in de voormiddag met vriendinnen naar het centrum. Bij een kop koffie bespreken zij waar ze ’s namiddags heen trekken.

Paula en Marnix trekken er graag samen eens op uit. Zij vinden ook regelmatig hun weg naar een restaurant en op vrijdagavond is er happy hour met de zus van Paula.

Marnix en Paula genieten van het leven en hopen dat samen nog jaren te kunnen doen.