Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Enkel Donk heeft al duidelijkheid voor volgend seizoen

Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn er in 1ste provinciale nog maar 7 ploegen zeker van het behoud. FC Kleit moest op bezoek bij leider Munkzwalm 2 sterke pionnen missen. Ondanks dat probleem kwamen de Kleitenaars sterk uit de hoek.

“Wij kwamen op 1-0 en leider Munkzwalm had een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Wij hebben het de leider moeilijk gemaakt maar slaagden er niet in om de uitgespeelde kansen te verzilveren. De thuisploeg was efficiënter en hield de volle buit thuis. Wij hadden minstens een punt verdiend”, klonk het na afloop van de wedstrijd bij voorzitter Carlos Van Hulle.

In 2de provinciale moest KSVK Maldegem zaterdagavond naar Sleidinge, een ploeg met promotie-ambities. Vroeg in de wedstrijd keek Maldegem al op een 2-0 achterstand. “Wij hebben het spelniveau van de afgelopen weken niet gehaald maar schiepen toch enkele kansen die jammer genoeg niet verzilverd werden. De thuisploeg was op dat vlak veel efficiënter en scoorde vijfmaal.

In 4de provinciale speelde Excelsior Donk zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VSV Gent, een ploeg met veel loopvermogen en enkele spelers die graag provoceren. Jammer genoeg lieten enkele Donkse spelers zich daaraan vangen. Uit de mooiste aanval van de eerste helft lukte Donk een 1-0. Wie na de rust iets te lang in de kantine was blijven hangen heeft het 2de Donkse doelpunt gemist.

De wedstrijd kabbelde verder zonder dat er iets opwindends gebeurde, tot Bjarn Craemer achter een doorstreekpas holde. De VSV doelman kwam gepast uit en schoot de bal met volle kracht weg. Die bal kwam op het hoofd van Bjarn terecht. Die zeeg neer en kwetste zich daarbij aan de knie. Nadat hij een tiental minuten op het terrein werd verzorgd werd hij van het terrein geholpen. Omdat de duizeligheid bleef werd Bjarn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het grootste deel van het publiek had dan al lang geen belangstelling meer voor de wedstrijd. “Bjarn heeft een lichte hersenschudding opgelopen en er moet nog nagegaan worden hoe ernstig het letsel aan de knie is”, liet sportief verantwoordelijke Stefaan Huyghe ons weten. Donk blijft ook volgend seizoen in 4de provinciale spelen.