Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Er komt geen pop-up openluchtzwembad

Begin dit jaar kondigde toenmalig burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD) aan dat er plannen waren om deze zomer achter het Sint Annazwembad een pop-up openluchtbad aan te leggen. Het nieuwe bestuur onder burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) liet echter weten dat het pop-up bad er niet komt wegens de te hoge kosten.

“Wij hebben bij onze aanstelling beloofd dat wij alle plannen die door het vroegere bestuur opgestart werden op hun waarde zouden onderzoeken. Dat hebben wij ook gedaan met het dossier over het pop-up openluchtzwembad.

Terwijl het vorige bestuur het had over een investering van 50.000 euro kregen wij de prijsofferte binnen en die voorziet een prijskaartje van meer dan 130.000 euro. Dat is te duur voor een openluchtzwembadje van 23 op 20 meter en 30 cm diep”, legde burgemeester De Ceuninck uit.

Daarmee verdwijnt, na de plannen voor een nieuw cultureel centrum en een ontmoetingscentrum in Maldegem, ook een derde belangrijk dossier dat door het voormalige bestuur opgestart werd.

Werken
De burgemeester kondigde ook aan dat er belangrijke werken moeten uitgevoerd worden in het Sint Annazwembad. Wanneer die zullen uitgevoerd worden staat nog niet vast.

“Omdat ook Eeklo zijn zwembad zal sluiten om werken uit te voeren willen wij eerst overleggen met het stadsbestuur om te voorkomen dat beide zwembaden in dezelfde periode dichtgaan”, legde de burgemeester uit.

Reacties gesloten