Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

FC Kleit is zeker van zijn plaats in eerste provinciale

Op de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie in 1ste provinciale kreeg FC Kleit Melsele op bezoek. Beide ploegen telden 37 punten en met nog 6 punten te verdienen waren beide ploegen nog niet zeker van het behoud. Beide ploegen ging voor de winst en dat heeft de supporters een aangename voetbalnamiddag bezorgd.

Beide ploegen kozen voor de aanval maar vergaten ook niet te verdedigen en beide ploegen konden rekenen op een betrouwbare keeper.

De eerste helft heeft alles geboden wat een goede wedstrijd moet hebben, behalve doelpunten. “Als we een punt kunnen halen is ons verblijf in 1ste provinciale verzekerd”, stelde voorzitter Carlos Van Hulle.

Ook in de 2de helft was het Kleit die als eerste het initiatief nam. Na 8 minuten scoorde Vermeulen met het hoofd. De bezoekers lieten de hoofden niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Kleit was dan weer gevaarlijk op tegenstoten.

Vermeulen, die zich met zijn doelpunt als redder van Kleit had getoond, had in de eerste helft een gele kaart gekregen. Rond de zeventigste minuut zag iedereen Vermeulen een sliding inzetten en iedereen was er ook van overtuigd dat de tweede gele kaart – en dus ook de rode kaart – er zat aan te komen.

Kleit moest de rest van de wedstrijd met 10 man verder maar groef zich niet in. De ploeg verdedigde sterk maar zorgde er ook voor dat de bezoekers voldoende volk in de verdediging moesten houden. Het was voor al wie Kleit genegen is nagelbijten tot het laatste fluitsignaal. Met de 1-0 zege is de ploeg verzekerd het behoud en staat Kleit met nog één wedstrijd te gaan 2de in de stand voor de 3de periodetitel.

In 2de provinciale ging KSVK Maldegem op bezoek bij Lovendegem. Voor beide ploegen kan er in de rangschikking niets meer veranderen. Toch hebben de ploegen er geen einde seizoenwedstrijd van gemaakt. Maldegem kwam al na 6 minuten op voorsprong en ondanks hun inzet slaagde Lovendegem er niet in om gelijk te stellen. Tot in de 42ste minuut een misverstand tussen de keeper en de verdediging de thuisploeg de gelegenheid gaf om gelijk te stellen.

De thuisploeg ging het begin van de 2de helft op zijn elan verder en kwam op voorsprong. Hoewel ze verschillende kansen creëerden duurde het toch tot de 78ste minuut voor Maldegem kon gelijkstellen. Iedereen verzoende zich met een gelijkspel maar in de 93ste minuut kreeg Maldegem nog een hoekschop en die leverde de overwinning op.

In 4de provinciale was Excelsior Donk vrij. Akkers Middelburg moest op bezoek bij Bassevelde. Na de belabberde prestatie op Zomergem was er een donderpreek van voorzitter Moenaert en die heeft zijn doel niet gemist.

Akkers Middelburg begon sterk aan de wedstrijd en na een paar minuten stond het via Kutlu 0-1. Hoewel er nog verschillende kansen kwamen was het wachten tot de 60ste minuut voor Kutlu een tweede maal kon scoren. Met zijn 3de doelpunt in de slotminuut legde Kutlu de 0-3 eindstand vast.

Als zondag Zomergem thuis punten laat liggen tegen Vinderhoute en Akkers Middelburg wint thuis tegen Poesele B eindigt de ploeg als 2de in de reguliere competitie. Voor akkers Middelburg zit de competitie er nog niet op. Akkers Middelburg speelt de eindronde die de deur kan openzetten voor een stijging naar 3de provinciale.