Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

FC Kleit kan pas in oktober op kunstgras trainen en spelen

Er is nog enkele weken werk aan het nieuwe terrein met kunstgras van FC Kleit.

In Kleit is men na het bouwverlof begonnen met de aanleg van het nieuwe terrein met kunstgras. In Maldegem is het nog wachten op het einde van het archeologisch onderzoek voor er met de aanleg van kunstgras op het A-terrein kan begonnen worden.

Terwijl er in België nog altijd kunstgrasvelden bijkomen, keert men in Nederland, zeker in de hoogste reeksen van het voetbal, terug van het gebruik van kunstgras, ten voordele van natuurlijk gras.

Bij ons heeft de gemeente nog geen nieuwe bestemming voor de voetbalvelden van VK Adegem. Bij zowel SVK Maldegem als FC Kleit wordt uitgekeken naar het moment waarop het kunstgrasveld zal klaar zijn.

Archeologisch onderzoek
Op beide terreinen moest voor de aanleg van het kunstgras eerst een archeologisch onderzoek gebeuren. Omdat er tijdens dat onderzoek in Kleit niets speciaals werd gevonden, kon er na het bouwverlof begonnen worden met de aanleg van het nieuwe terrein. In de ondergrond van het A-terrein van SVK Maldegem is wel iets ontdekt, waardoor het archeologisch onderzoek iets meer tijd in beslag neemt.

Nieuwe competitie
Het staat nu al vast dat geen van beide terreinen met kunstgras klaar zal zijn voor het begin van de nieuwe competitie (begin september). “De werken zullen nog tot half oktober duren. Voor ons is dat niet zo erg, wij beschikken over ons A-terrein en een kleiner oefenveld. Wij kunnen onze trainingen en wedstrijden normaal afwerken“, klonk het bij het bestuur van FC Kleit.

“Wij hebben ervoor gekozen om het gras op ons A-terrein te vervangen door kunstgras. Omdat het al vaststond dat de werken niet klaar zouden zijn tegen de start van de nieuwe competitie, hebben wij van het bondsbestuur de toestemming gekregen om de eerste wedstrijden in de nieuwe competitie op verplaatsing te spelen. Mocht blijken dat het terrein tegen half september nog niet klaar is, dan zullen wij naar een alternatief voor onze thuiswedstrijden moeten zoeken”, legde Kiran Van Landschoot, voorzitter van SVK Maldegem, uit.