Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

FC Kleit zette een grote stap naar de redding

Met nog 2 wedstrijden te gaan in de reguliere competitie zijn er in 1ste provinciale nog veel onzekerheden. Zo staat Kleit 3de in het klassement voor de 3de periodetitel die recht geeft op de eindronde, maar is mathematisch ook nog niet zeker van het behoud.

Over de periodetitel maakt voorzitter Van Hulle zich geen zorgen: “Wij hebben geen ambitie om te promoveren. Voor ons is het behoud in 1ste provinciale het belangrijkste. Met de overwinning tegen Destelbergen hebben wij alvast een belangrijke stap in de goede richting gezet”, merkte de voorzitter na de wedstrijd op.

Een schoonheidsprijs heeft de ploeg voor die wedstrijd niet gekregen. In de eerste helft zetten de bezoekers de meeste druk, maar de beste kansen waren voor Kleit en die werden dit keer ook afgemaakt. Met een 3-0 stand bij de rust waren de supporters er gerust in. In de 2de helft was er ook niet veel meer te beleven. De bezoekers namen opnieuw het initiatief maar ze werden relatief gemakkelijk opgevangen door Kleit. Als ze zondag opnieuw thuis punten kunnen pakken wordt de laatste wedstrijd van de competitie een formaliteit.

In 2de provinciale kreeg KSVK Maldegem Merendree op bezoek. Beide ploegen hadden voor het begin van de wedstrijd nog uitzicht op de periodetitel en gingen dan ook allebei voor de overwinning. “Daardoor werd de neutrale kijker de grote winnaar van de wedstrijd. Beide ploegen hebben het uiterste van zichzelf geven en bleven steken op een 3-3 eindstand. Daardoor hebben beide ploegen hun kans op de eindronde niet meer in eigen handen. De ploegen die voor hen staan moeten punten laten liggen om nog een kans op promotie te maken. Maldegem trekt dit weekend naar Lovendegem, een van de ploegen die hoger geklasseerd staan.

In 4de provinciale stond de wedstrijd tussen Zomergem en VK Akkers Middelburg op het programma. Beide ploegen zullen via de eindronde de promotie naar 3de provinciale moeten afdwingen. Terwijl Zomergem toonde dat het klaar is voor de eindronde heeft Akkers Middelburg volgens zijn voorzitter Bart Moeraert zijn slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het werd een beschamende 6-0. Het is duidelijk dat er afgelopen week in de Schorreweg een hartelijk woordje werd gepraat…